Kilpailumääräykset

Kilpailumääräykset

KILPAILUJEN SÄÄNNÖT

Kilpailuissa noudatetaan golfin kansainvälisiä sääntöjä, ottaen huomioon kentän paikallissäännöt sekä Suomen Golfliiton yleiset kilpailumääräykset.
Tasoitusrajat ilmoitetaan erikseen kilpailukutsussa. Avoimien kilpailujen tasoitusrajat ovat normaalisti 36,0. 
Seuran sisäiset reikäpeli CUP -kilpailut on pelattava pelikaavioon merkityn aikataulun puitteissa. Cup -kilpailujen kilpailumaksut on maksettava enakkoon ilmoittautuessa tai caddie masterille ennen ensimmäistä ottelua.

ILMOITTAUTUMINEN, LÄHTÖAJAT JA TULOKSET

Ilmoittautumiset kilpailukutsussa mainitittuun viimeiseen päivään mennessä.

Ilmoittautuminen puhelimitse, sähköpostilla toimisto@aulankogolf.fi , omat jäsenet myös internetissä os. http://agk.nexgolf.fi  Vieraspelaajien ilmoittautuminen os. https://www.teetime.fi/#!/

Lähtöaikalistat ovat heti arvonnan jälkeen nähtävissä internetissä www.aulankogolf.fi.

Kilpailun tulokset ovat nähtävissä heti kilpailun jälkeen internetissä www.aulankogolf.fi.

Seniorien viikkokilpailut
Kilpailusarja TawG:n ja AGK:n senioreille. Ilmoittautuminen viimeistään kahta päivää ennen kilpailua klo 16.00 mennessä. 


PERUUTUKSET

Kilpailusta poisjääminen tulee tapahtua hyväksyttävästä syystä. Huono sää tai sopimaton lähtöaika eivät ole hyväksyttäviä syitä. Poisjäämisestä pitää ehdottomasti ilmoittaa ennen kilpailua caddie masterille. Peruuttamatta jättäminen merkitsee, että kilpailumaksu on maksettava ja kilpailusta poisjääminen tai keskeyttäminen ilman syytä aiheuttaa myös kilpailukiellon.

Aulangon Golfklubi varaa oikeuden peruuttaa tai siirtää kilpailun järjestäminen perustuen vähäiseen osallistujamäärään. 

LÄHTÖAJASTA MYÖHÄSTYMINEN

Mikäli pelaaja myöhästyy lähtöajastaan, mutta on valmiina pelaamaan korkeintaan viisi minuuttia myöhässä lähtöajastaan, seuraa seuraavat rangaistukset: 
Reikäpeli; reiän menetys 
Lyöntipeli; kaksi lyöntiä 
Jos pelaaja myöhästyy enemmän kuin viisi minuuttia lähtöajastaan, hänet suljetaan kilpailusta.

HIDAS PELAAMINEN

Pelaajan pitää pelata viivyttelemättä ja toimikunnan mahdollisen pelin nopeuteen liittyvien määräysten mukaisesti (sääntö 6-7).
- ensimmäinen rikkomus: yksi lyönti
- toinen rikkomus: kaksi lyöntiä
- useampi rikkomus: pelistä sulkeminen

 

RATKAISUT TASATILANTEISSA

Reikäpeli
Jos reikäpeli on tasan ennalta määrätyn reikämäärän jälkeen, on peliä jatkettava välittömästi reikä reiältä alkaen 1. reiältä, kunnes toinen pelaajista voittaa reiän. Tasoituksellisessa reikäpelissä tasoitukset astuvat uudelleen voimaan.

Lyöntipeli

Tasoitukselliset kilpailut

Päädyttäessä tasatulokseen alempi tasoitus voittaa. Mikäli tasatilanteessa myös tasoitus on sama, ratkaistaan sijoitukset laskennallisesti seuraavassa järjestyksessä: viimeinen 9 reikää, viimeinen 6 reikää, viimeinen 3 reikää, viimeinen reikä. Tämän jälkeen sijoitus ratkaistaan arvalla. Kilpailuissa, joissa on 36 reikää tai enemmän, ratkaistaan tasatulokset Suomen Golfliiton kilpailukäsikirjan mukaisesti.

Tasoituksettomat kilpailut

Päädyttäessä tasatulokseen ratkaistaan sijoitukset laskennallisesti seuraavassa järjestyksessä: viimeinen 9 reikää, viimeinen 6 reikää, viimeinen 3 reikää, viimeinen reikä. Tämän jälkeen sijoitus ratkaistaan arvalla. Kilpailuissa, joissa on 36 reikää tai enemmän, ratkaistaan tasatulokset Suomen Golfliiton kilpailukäsikirjan mukaisesti.

Kaikissa seuran mestaruuskilpailuissa 1.sijat ratkaistaan välittömästi suoritettavana sudden death -uusinnalla lyöntipelin säännöin. Voittajan on pelattava pallo reikään saakka. 

PALKINTOJENJAKO

Avoimien kilpailujen palkinnot jaetaan välittömästi tulosluettelon valmistuttua. Mikäli palkinnon saaja on estynyt osallistumaan palkintojenjakotilaisuuteen, on siitä etukäteen ilmoitettava kilpailunjohtajalle.

Sisäisten kilpailujen palkinnot jaetaan pääsääntöisesti kauden päättäjäistilaisuuden Everybodyn yhteydessä.

Matkapuhelimen ja muiden mobiililaitteiden käyttö

Matkapuhelimeen puhuminen kilpailun aikana on kielletty lukuun ottamatta soittoa seuran toimistolle, tuomarille, kilpailunjohtajalle tai hälytettäessä apua sairastapauksessa. Pelaajan on huolehdittava kierroksen ajaksi, että puhelin on kytkettynä äänettömälle.

Mobiililaitteille ladattavien golfsovellusten (esimerkiksi NexGolf  ja Gamebook) käyttäminen tulostenm syöttöön, etäisyyden mittaamiseen ja tilastointiin on kilpailun aikana sallittua. Pelaajan tulee hyvän golfetiketin hengen mukaisesti huolehtia, että mobiilikäyttäytyminen ei missään olosuhteissa ole muita pelaajia häiritsevää tai peliä hidastavaa.

Etäisyysmittarilaite

Etäisyysmittarilaitteen käyttö on sallittu kilpailuissa paikallissäännön mukaan.  Sallittuja ovat myös sellaiset laitteet, jotka mittaavat esimerkiksi viheriön kaltevuutta tai tuulen suuntaa tai voimakkuutta, kunhan näitä kiellettyjä mittaustuloksia ei pelaaja katso tai käytä millään tavalla. Tämä mahdollistaa kännykän käytön etäisyysmittarina. 

Paikallissäännöt Hugo

Paikallissäännöt Eversti

Ajankohtaista

YRITYSKILPAILUT AULANGOLLA 2024

YRITYSKILPAILUT AULANGOLLA 2024

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!
Katso lisää >

Vuoden 2024 pelioikeudet

Vuoden 2024 pelioikeudet

AULANGOLLA PELAAT ENEMMÄN!
Katso lisää >

Osakkeita myynnissä

Osakkeita myynnissä

HANKI GOLF-OSAKE JA OTA TÄYSI HYÖTY OMISTAMISEN EDUISTA!
Katso lisää >

Yhteistyössä