Seniori - tee digiloikka, jos haluat kilpailla!

Seniori - tee digiloikka, jos haluat kilpailla!

23.04.2020

Paluu

Näinä aikoina moni on joutunut opettelemaan uusia asioita. Opettajat antavat etäopetusta, toimistotyöt tehdään etänä kotoa ja ravintolaruokailu on vaihtunut kotikokkaukseen tai eineksiin.

Golfarit ovat olleet onnekkaita, kun kenttiä ei suljettukaan. Pelaamiseen tuli kuitenkin muutoksia sekä kentällä, että sosiaalisen toiminnan puolella.

Golfkilpailut on toistaiseksi peruttu ja moni innokas kilpailija varmaan jo kaipaa kilpailemisen tuomaa lisäväriä lajin harrastamiseen.

Kun toiveikkaana odottelemme kilpailukauden alkamista, ei tarvitse kuitenkaan jättää kilpailemista kokonaan, vaan voimme itsekin tehdä jotakin asian hyväksi.

Aika monella seniorilla on älypuhelin, jota käytetään moneen muuhunkin tarkoitukseen kuin puheluihin ja tekstiviesteihin. Siihen voi ladata kaikenlaisia sovelluksia ja golfareille lienee tuttu ainakin eBirdie-sovellus, joka on meidän digitaalinen jäsenkorttimme.

https://golf.fi/pelaajalle/ebirdie/

eBirdie-sovelluksesta voi käynnistää Golf GameBook-sovelluksen, jota voi käyttää vaikka elektronisena tuloskorttina ja onhan siinä paljon muitakin toimintoja.
Jotta Golf GameBookista saa enemmän hyötyä, niin kannattaa rekisteröityä ja luoda oma käyttäjätunnus, jolla voi jatkossa kirjautua Golf GameBookiin. 

Golf GameBookia voi käyttää myös tietokoneen nettiselaimella kirjautumalla samalla tunnuksella kuin mobiilisovellukseenkin.

Golf GameBookissa on sellainen hauska toiminto, että sillä voi luoda omia kilpailuja. Se sujuukin parhaiten nettiselaimella muutamaa päivää ennen aiottua kilpailupäivää.
Kilpailun luonti ei ole lainkaan hankalaa ja monenlaiset kilpailumuodot ovat mahdollisia.

Miten tämä voisi toimia Aulanko Golfin senioreilla?

  • Ensinnäkin tarvitaan kutakin kilpailua varten henkilö (N.N.), joka luo kilpailutapahtuman Golf GameBookissa.
  • Jollakin tavalla N.N. selvittää ketkä ovat innokkaita osallistumaan kilpailuun ja minä päivänä ja millä kentällä kilpailtaisiin.
  • N.N. kehottaa kaikkia halukkaita rekisteröitymään Golf GameBookiin, ellei joku ole jo sitä jo aiemmin tehnyt.
  • Kilpailijat varaavat itse lähtöajat NexGolfista ja varmistavat, että ryhmään tulee joku toinenkin kilpailija tai muu merkkaaja.
  • Kun kaikki ovat varanneet lähtöajat, N.N. luo kilpailun Golf GameBookissa lisäten siihen pelaajat ja muodostaen heidän lähtöryhmänsä NexGolfin varaustietojen avulla.
  • Kilpailun aikana pelaajat voivat kirjata reikäkohtaisen tuloksensa Golf GameBook-sovellukseen tai perinteisesti tuloskorttiin, josta ne kirjataan sovellukseen kierroksen jälkeen, vaikka pelitoverin avustuksella.
  • Kun kaikki ovat pelanneet ja kirjanneet tuloksensa, kilpailun tulokset löytyvät heti sovelluksesta.

Koska en ole tätä sovellusta itse juurikaan aiemmin käyttänyt, tein äskettäin testikilpailun, jossa neljä pelaajaa kahdessa lähtöryhmässä kilpaili Everstillä pistebogey-kilpailussa. Vain kahdella meistä oli Golf GameBook-tunnukset ja me hoidimmekin tulospalvelun kahden muun pelaajan puolesta. 
Muutaman väylän pelattuamme tulosten kirjaaminen alkoi sujua ripeästi eikä hidastanut pelaamista.
Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt pelata ensin testikierros kotisohvalla, jolloin sovelluksen käyttö olisi jo ollut tuttua. 

Miten liikkeelle?

Jotta aloituskynnys ei olisi liian suuri, kannattaa digiloikka ajatellakin digikolmiloikkana:

  1. Käynnistä Golf GameBook eBirdie-sovelluksen oikeassa reunassa olevasta logosta tai yläkulman menusta. Luo Golf GameBook-tunnus ja pelaa sovelluksella rauhassa testikierros kotisohvalla.
  2. Pelaa normaali pelikierros kentällä ja talleta reikäkohtaiset tulokset Golf GameBookilla.
  3. Järjestä ensimmäinen kilpailu muutaman tutun pelikaverin kanssa.

Golf GameBookissa on paljon hyödyllisä toimintoja, mm. tilastointia pelistä ja näitä kannattaa hyödyntää, kun sovelluksen käyttö on tullut tutuksi.

Golf GameBookilla voi tallettaa tasoituskierroksen. Huomaa, että tasoituskierros talletetaan vain kerran – jos talletat sen Golf GameBookilla, älä enää talleta sitä NexGolfilla!

Lisätoimintoja saa ostamalla Kultajäsenyyden, joko koko kaudeksi tai lyhyemmäksi aikaa. Näin välttyy mainoksilta ja saa tarkempaa pelitilastointia.

https://golfgamebook.com/fi/

Kun kilpaillaan, on noudatettava AGK:n antamia ohjeita pelaamisesta koronaepidemian aikana!

Matti Torkkeli

Ajankohtaista

AULANKO GOLF HUPPARI

AULANKO GOLF HUPPARI

Tee tilaus verkkokaupassa 28.11. mennessä!
Katso lisää >

Talviharjoittelukausi alkaa!

Talviharjoittelukausi alkaa!

PULLERIN TALVIHALLI AVATAAN MARRASKUUSSA
Katso lisää >

Omista pala Aulankoa!

Omista pala Aulankoa!

HANKI GOLF-OSAKE JA OTA TÄYSI HYÖTY OMISTAMISEN EDUISTA!
Katso lisää >

Yhteistyössä