Lasse ja Anja Selinko in memoriam

Lasse ja Anja Selinko in memoriam

09.06.2022

Paluu

Pitkäaikainen Aulangon Golfklubin puheenjohtaja Lasse Selinko kuoli toukokuun 20. päivänä Hämeenlinnassa. Selinko oli syntynyt 3.1.1932 Hämeenlinnassa. Hän oli kuollessaan 90-vuotias. Vain muutama viikko Lassen kuoleman jälkeen oli Lassen Anja-vaimon vuoro siirtyä ikuisuuteen miehensä seuraksi. 

Lasse Selinko oli Hämeenlinnan golfin historian merkittävimpiä vaikuttajia. Lajista hän innostui jo 1960-luvun puolivälissä ja toimi myöhemmin AGK:n puheenjohtajana vuosina 1976-1993.  

Selinko tunnettiin golfpiireissä todellisena toiminnan miehenä, jonka aikakaudella Aulangon vanhalla golfkentällä (Hugo-kenttä) alkoi käydä säpinä ja laji juurtui lopullisesti Hämeenlinnaan. Pitempään golfia harrastaneet muistavat vielä hyvin muun muassa Lassen johtamat legendaariset kentänhoitotalkoot 1970-80-lukujen taitteessa.   

Selinko vaikutti seuransa puheenjohtajana myös Suomen Golfliitossa, jossa hän piti aina maaseutuseurojen puolia. Hän sai vuonna 1989 SGL:n hopeisen ansiomerkin numero 4. 

Mies johti tarmokkaasti myös vuonna 1954 perustamaansa Lasitoimi oy:tä. Selinko ennätti olla lasialalla lähes 60 vuotta ja seurasi lastensa jatkaman firman menoa läheltä vielä pitkään eläkevuosinaankin. 

Lasse ennätti myös matkustella paljon. Anja-vaimonsa kanssa hän johti hämeenlinnalaisten golffareiden pelireissuja Kanariansaarille jo 1970-luvun lopulla. Golfia Selinko harrasti lähes elämänsä loppuun saakka. Lassea kentälle houkutteli Kuutoset, joka on kuuden miehen golfporukka, jonka kokoonpano on vuosien saatossa vaihdellut.  

Lasse menestyi nuorempana hyvällä puttipelillään ja pelasi parhaimmillaan tasoituksella kolme. Jotain jäi kuitenkin saavuttamatta reilun 50 vuoden aikana. Hole in onea mies ei nimittäin onnistunut tekemään, mutta sitä yritetään seuraavaksi vihreämmillä peliväylillä.  

Lassen tapaan Anja oli aktiivinen aulankolainen niin pelikentällä kuin talkootehtävissä. Anja oli vuosien ajan klubimme naisten ykköspelaaja. Hän voitti useita AGK:n mestaruuksia ja saavutti urallaan myös SM-kilpailujen pronssimitalin. 

Aulangon Golfklubi muistelee kiitollisuudella Selinkojen vahvaa panosta klubimme hyväksi tehdystä työstä. 

Pertti Koivunen  

Kirjoittaja on Hämeen Sanomien urheilutoimittaja ja pitkäaikainen AGK:n hallituksen jäsen.

Osa kirjoituksesta on julkaistu Hämeen Sanomissa 9.6.2022.

Ajankohtaista

Aloita Golf -starttikurssi 99 €

Aloita Golf -starttikurssi 99 €

HYÖDYNNÄ AULANGON EDULLISET STARTTITARJOUKSET!
Katso lisää >

YRITYS- JA KAVERIKISAT AULANGOLLA

YRITYS- JA KAVERIKISAT AULANGOLLA

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!
Katso lisää >

Pelaa ja majoitu Aulangolla

Pelaa ja majoitu Aulangolla

HOTELLI GREEN FEET SCANDIC AULANGOLTA!
Katso lisää >

Yhteistyössä