AGK:n seniorien kolmen kentän retki - Laukaa 24 - 26.8.2020

AGK:n seniorien kolmen kentän retki - Laukaa 24 - 26.8.2020

Maanantaiaamuna ennen kahdeksaa kokoontui 34 AGK:n seniorigolffaria Hugon parkkipaikalle, sillä pitkä koronan sävyttämä odotus oli ohi ja pääsimme monen kaipaamalle golf-retkelle Keski-Suomeen. Retki oli kolmen kentän “perinteisistä retkistä” neljäs ja uusina kenttinä olivat nyt Himos-Patalahti, Laukaa-Peurunka ja Muurame. Retkeä ja kilpailuja vetivät senioritoimikunnasta Markku Hiedanpää, Maire Rissanen ja Kari Marin.

Tällä kaudella golfin pelaamiseen ovat vaikuttaneet THL:n ohjeet koronavirukselta suojautumiseen. Toimikunta otti ohjeet todesta ja varautui koronaviruksen torjuntaan tiedottamalla retkeläisille ja varaamalla linja-autoon tarvittavan määrän kasvomaskeja, käsidesiä, puhdistusainetta ja -liinoja. Näiden käyttö ja ohjeiden noudattaminen oli matkalaisille suositeltua mutta ei pakollista. 

Matkaan lähdettiin seuraavan ohjelman ja aikataulun mukaisesti:

24.8 MAANANTAI – HIMOS GOLF

  • Klo 8:00 Lähtö Hämeenlinnasta Aulangon Hugolta 
  • Tiiausajat klo 11.00
  • Mahdollisuus ruokailuun klubiravintolassa omaan tahtiin
  • Klo n. 19:00 kirjautuminen Kylpylähotelli Peurunka 

Kentän kuvaus: 

Himos tarjoaa rentoa golfia keskisuomalaisessa metsämaisemassa. Vuonna 2013 avatun Himos- Golfin väylät kulkevat vaihtelevassa maastossa, hienossa keskisuomalaisessa metsämaisemassa. Avaralta kentältä löytyy mukavasti korkeuseroja, ja rakentamisessa on kunnioitettu alueen luontoarvoja. Kenttä on haluttu pitää riittävän helppona, koska sen tarkoitus on palvella ensisijaisesti lomagolffareita. Haasteita hakevan kannattaa suunnata vesirangelle, joka on Himoksen erikoisuus. Siellä pääsee kokeilemaan, saako pallon jäämään saariviheriölle. Kenttä sijaitsee Himoksen lomakylässä Jämsässä, tunnin ajomatkan päässä Tampereelta. Jyväskylästä matkaa on alle tunti.

Pelit:

Matka Hugolta sujui hyvin ja pääsimme pelaamaan ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Kenttä oli korkeuseroista huolimatta mielenkiintoisen pelattava, kierrokset sujuivatkin vain hieman yli neljässä tunnissa. Vaikka kenttä oli lähes kaikille uusi tuttavuus, niin tulostaso muodostui korkeaksi. Parikymmentä pelaajaa teki yli 30 bogipistettä. Naisista Paula Paakkari-Kaukonen oli paras 40 pisteellään, seuraavina Rakel Marin (39) ja Pirkko Saari (37). Miehistä parhaat pistemäärät keräsivät Tapani Nousiainen (37), Eero Kainulainen (36) ja Pentti Suhonen (35).

Pelin jälkeen bussiin ja kohti Peurunkaa jonne ehdittiinkin sopivasti iltapalalle. Kylpylän palveluja käyttivät monet ja olipa siellä illemmalla pubissa karaoketunnelmaakin.

25.8 TIISTAI - LAUKAA PEURUNKA GOLF

  • Aamiainen hotellissa
  • Klo 8:30 Lähtö Peurunka Golf:n kentälle
  • Tiiausajat klo 9.30
  • Mahdollisuus ruokailuun klubiravintolassa omaan tahtiin
  • Klo n. 16:20 paluu Hotelliin.
  • Pelin jälkeen rentoudutaan ja nautitaan omaan tahtiin saunasta ja kylpylästä.
  • Klo 20:30 yhteinen illanvietto, matkan hintaan kuului tuoppi olutta tai 12 cm talon viiniä, mahdollisuus omakustanteiseen iltapalaan á 12 euroa.

Kentän kuvaus:

Keski-Suomen kauneinta golfia. Ronald Freamin suunnittelema ja vuonna 1989 avattu Laukaan Peurunkagolfin kenttä on luonnonkauniissa keskisuomalaisessa järvimaisemassa kahden järven välisellä kannaksella. Maastoltaan vaihteleva, haasteellinen ja hyvin hoidettu huippukenttä sopii niin vaativalle pelaajalle kuin myös aloittavalle golfin harrastajalle. Kentällä on myös hyvät harjoittelumahdollisuudet. Suomen ainoa saariviheriö, Laukaan väylä 16 on usein mainittu maamme kauneimmaksi golfmaisemaksi ja väylä valittiin vuonna 2009 Golf Digest -lehden Dream 18 -kenttään. Laukaan kolme viimeistä väylää ovat maailmanluokkaa, jotka kauneudellaan ja vaativuudellaan haastavat ja virittävät aina uudelleen ja uudelleen. Ne on koettava eri vuorokauden aikoina, myös aamun ja illan valossa. Säätyläiskodiksi sisustettuun ravintola Karlvikiin astuessaan aistii henkäyksen menneiltä ajoilta, sillä talo rakennettiin vuonna 1858. Toki kun ravintolasta on kyse, ei nykyajankaan kulinaristi taatusti pety. Lounas kartanotyyliin levollisessa maaseutumaisemassa kuuluu täydelliseen golfpäivään.

Pelit: 

Toisena pelipäivänä pieni ajoittainen kuurosade saatteli pelaajia. Kenttä osoittautui maineensa veroiseksi, hyväkuntoinen ja kauniisti maisemaan sopiva. Korkeuserojakin löytyi - ainakin kotoiseen Everstiin verrattuna. Golfautotkin kävivät kaupaksi. Kierrosajat pysyivät kuitenkin kohtuullisina, mutta tulostaso putosi selvästi edellisestä päivästä. Vain kahdeksan pelaajaa ylitti 30 pisteen rajan. Naisten parhaat olivat Pirkko Saari (36p), Sinikka Ritoranta (35) ja Paula Paakkari-Kaukonen (31). Miehistä tulosta tekivät Juhani Lehto (35), Tapani Laine (33) sekä Risto Saari (32).

Pelin jälkeen kävellen hotelliin (Pirkko & Risto!), jotkut kameran kanssa lenkille (Kari), monet kylpylään ja useat levolle ennen yhteistä illanviettoa pizzeriassa. Pidettiinpä yhteinen palaveri, jossa puhuttiin mm. säännöista, uudesta tasoitusjärjestelmästä ja älypuhelimen käytöstä tulosten kirjaamiseen. Niissä onkin senioreille paljon tutkittavaa!

26.8 KESKIVIIKKO – MUURAME GOLF

  • Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus
  • Klo 8.30 Lähtö Muurame Golfin kentälle
  • Tiiausajat klo 10:30
  • Mahdollisuus ruokailuun klubiravintolassa omaan tahtiin
  • Klo n 17:30 lähtö kohti Hugoa
  • Hämeenlinnassa noin 20:00

Kentän kuvaus:

Muurame Golfin pelattavuus on parantunut vuosi vuodelta. Lassi-Pekka Tilanderin suunnittelema Muurame Golfin 18-reikäinen kenttä kulkee vaihtelevasti ja moni-ilmeisesti keskisuomalaisessa maisemassa. Mielenkiinnon yllä pitäviä haasteita riittää kaiken tasoisille pelaajille. ”Tarjolla on mieleenpainuvia elämyksiä”, toimitusjohtaja Joonas Nieminen lupaa. ”Kun on esimerkiksi kavunnut kentän korkeimmalla kohdalla sijaitsevalle 15. reiälle, voi ihastella upeita maisemia. Ylhäältä alas lyötävä 16. reikä heti perään on puolestaan meidän ’signature holemme’. Onnistunut lähestyminen saarigriinille tuntuu aina yhtä hyvältä. Kaupunkiin on lyhyt matka. Jyväskylän keskustasta kentälle ajaa 15 minuutissa. Kierros golfia on helppo yhdistää pistäytymiseen jossakin Jyväskylän kesän monista tapahtumista.

Pelit:

Kolmas pelipäivä oli kaunis ja aurikoinen. Ennakkotiedot ”upeista näkymistä” antoivat olettaa, että ylös noustaan ja niin todella kävi. Kentän kaikki golfautot varattiinkin, eikä kaikille halukkaille edes riittänyt. Kierrosajat venyivät viiteen tuntiin ja vähän ylikin. Tuloksissa näkyi kentän vaikeus ja ehkäpä myös kolmas perättäinen pelipäivä. Tuloskorttien palautus laskentaan (Kari) jäi vaatimattomaksi, puolet porukasta katsoi, että kierros oli riittävän hauska ilman tuloksen julistamistakin…

Päivän parhaat olivat Paula Paakkari-Kaukonen (36), Enni Sistonen (32), Pirkko Saari (31), Markku Mäkivirta (35), Pentti Suhonen (34) ja Arto Kaukonen (34)

Päivän erikoiskilpailuna oli paras lyöntipelitulos (scratch), jonka voiton kirjasi itselleen Markku Mäkivirta komealla 83 lyönnin tuloksella sisältäen neljä birdietä!

Kolmen kentän retken pääkilpailu oli tietenkin kolmen kentän yhteistulos. Parasta turnauskestävyyttä osoittivat tutut nimet tuloslistojen kärjessä:

  • Paula Paakkari-Kaukonen 107p, Pirkko Saari 104 ja Rakel Marin 97
  • Pentti Suhonen 100p, Risto Saari 96 ja Juhani Lehto 93

Kilpailu sinällään oli sivuseikka, pääpaino oli tietenkin yhdessä matkaaminen ja pelaaminen uusilla kentillä. Siinä mielessä matka onnistuikin erinomaisesti ja turvallisesti koronan keskellä!

Ensi vuonna uudelleen – sopivia kohteita voi esittää toimikunnalle.

Golfaamisen kustannukset matkalla:

Greenfeet: Himos Golf 30 €, Peurunka Golf 32€ ja Muurame Golf 35 €.
Golf-autot: Himos Golf 40 € (25€ yli 70v), Peurunka Golf 42€ (32€ yli 70v) ja Muurame Golf 30 €.

Teksti: Markku Hiedanpää ja Kari Marin
Kuvat: Kari Marin ja Sinikka Ritoranta 

 

Ajankohtaista

YRITYSKILPAILUT AULANGOLLA 2024

YRITYSKILPAILUT AULANGOLLA 2024

OTA YHTEYTTÄ JA PYYDÄ TARJOUS!
Katso lisää >

Vuoden 2024 pelioikeudet

Vuoden 2024 pelioikeudet

AULANGOLLA PELAAT ENEMMÄN!
Katso lisää >

Osakkeita myynnissä

Osakkeita myynnissä

HANKI GOLF-OSAKE JA OTA TÄYSI HYÖTY OMISTAMISEN EDUISTA!
Katso lisää >

Yhteistyössä